€ 0,00 (0)
Zoeken

Rokjesdag: Welke rok past bij mijn figuur?

Ben je op zoek naar het juiste rokje voor jouw figuur? Laat je in deze blog adviseren!

Eindelijk is het morgen zover: Rokjesdag! De eerste dag van het jaar dat het mooi weer is. Op deze dag besluiten vrouwen massaal om zomerse kleding te dragen! Dit betekent niet alleen dat we morgen alle rokjes weer tevoorschijn mogen halen, maar ook de benen mogen weer geshowd worden! Belangrijk is dat je een rokje kiest dat goed bij je figuur past, daarom geven we je graag advies!

#1 Peerfiguur: Vollere billen met een slank bovenlijf

Ben jij breder aan de onderkant? Dan is het goed om de aandacht te vestigen op je bovenlijf. Het advies is om een rokje te dragen met een zogenoemde A-lijn. Dit houdt in dat het rokje aan de onderkant wijder uitloopt. Hierdoor lijk je slanker! Voor de bovenkant kun je kiezen voor een cold-shoulder óf een off-shoulder top. Dit zijn tops waarvan de schouders bloot zijn.

 

#2 Zandloperfiguur: Smalle taille

Heb je een smalle taille en wil je daarop de aandacht vestigen? Draag dan een rok met een hoge taille. Dit accentueert je slanke taille. Een voorbeeld wat goed bij je zou passen is een kokerrok. Deze rok valt wat hoger op de taille en boven de knie. Ook een lange rok is perfect voor een zandloperfiguur. Draag een top die mooi aansluit, zodat je taille goed zichtbaar is! 

High Waisted Skirt Freewear

€21.99

#3 Appelfiguur: Volle borsten en Brede heupen

Als vrouw met een appelfiguur heb je volle borsten en brede heupen, daar mag je natuurlijk best trots op zijn! Het is alleen wel vervelend dat je geen duidelijke taille hebt. Gelukkig kun je met de juiste kleding wel heel goed een taille creëren. Daarom is het advies om voor een A-lijn rok te kiezen. Denk er daarbij wel aan als je een rok kiest met een drukke print, om er dan een rustig shirtje boven te dragen.

 

#4 Recht figuur: Geen ronde vormen


Heb je helemaal geen ronde vormen? Draag dan rokken met veel details! Door rokken te dragen met veel details, zoals plooien en ruches zorg je ervoor dat je heupen meer vorm krijgen. Maar ook een spijkerrokje met zakken kunnen je heupen al breder laten lijken. Voor de bovenkant is het advies om een hoog aangesloten top te dragen óf een off-shoulder top. Je borsten lijken namelijk groter in een hoog aangesloten top en je schouders lijken breder in een off-shoulder top.

 

#5 Korte Benen


Wil je jouw benen langer laten lijken? Kies dan voor een rokje dat hoger in de taille begint. Hierdoor krijgen mensen het idee dat je benen eerder beginnen. Geef je benen ook extra lengte door een stukje huid te laten zien. Kies daarom voor een rok die boven óf net over de knie valt!

#6 Lange Benen


Helaas is dat geluk niet voor iedereen weggelegd, maar als vrouw met lange benen heb je toch wel echt geluk. Je kunt namelijk veel kanten op met lange benen. Het maakt helemaal niks uit of je nou voor een lange of korte rok kiest. Als je daarbij maar wel rekening houdt met je figuurtype!

Heb jij het juiste rokje nog niet in je kast? Scoor hem dan nu online of in één van onze winkels! 
(Exclusief online €5,- korting met de code: GLAMOURDAY*)

 

*code is geldig t/m 7 april