€ 0,00 (0)
Zoeken

Retourzending

U heeft het recht om uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden voor retour. Nadat u de bestelling retour hebt aangemeld heeft u nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te zenden. Als u gebruik maakt van het retourrecht en de gehele bestelling retourneert, dan krijgt u het gehele orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na de retourmelding terug op uw rekening. Als een deel van de bestelling wordt geretourneerd dan wordt het betaalde bedrag voor de items teruggestort exclusief de verzendkosten. De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening. 

Stap 1. Retourformulier invullen

1. Retourformulier gebruiken 
U kunt gebruik maken van het retourformulier bij uw bestelling. Mocht het voorkomen dat dit formulier en u beschikt niet over een persoonlijk account om uw retourzending aan te melden, dan kunt u een mail sturen naar klantenservice@freewear.nl óf een briefje in het pakketje erbij stoppen met het ordernummer.

Stap 2. Retourneren

2a. Gratis retourneren in de winkel
Het is mogelijk om uw bestelling gratis te retourneren in een van onze filialen te Spakenburg, Huizen, Zeewolde, Nijkerk, De Bilt, Soest of Lunteren. Vergeet niet uw factuur en uw retourformulier mee te nemen naar de winkel. U kunt de items bij de kassa retourneren. Een medewerk(st)er zal de items aannemen en kan het bedrag dat u heeft betaald via de pin terugstorten. Het geld staat dan binnen maximaal twee werkdagen op uw rekening.

2b. Retour zenden per post
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, kan het product wat u retour wilt zenden, met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Freewear geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het orderbedrag binnen vijf werkdagen na ontvangst van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Wilt u uw artikelen retourneren via PostNL, dan zijn de kosten voor de retourzending voor eigen rekening. Wij hebben hierbij wel een regeling getroffen waardoor het retourzenden €4,95 bedraagt i.p.v. de normale kosten van €6,95. Wilt u hiervan gebruik maken dan is het noodzakelijk om uw retourzending online aan te melden. Hierna ontvangt u per mail een verzendlabel en een link met informatie over de verdere afhandeling van de retourzending.

Retourzendingen mogen worden verzonden naar onderstaand adres:

Freewear Webshop
Plein 9
3861 AB Nijkerk

Voorwaarden ruilingen en/of retourzendingen
Freewear doet er alles aan om een perfect product te leveren en de consument te bedienen van juiste informatie over de artikelen op Freewear.nl. Mocht een artikel desondanks niet aan de verwachting voldoen, dan kan deze geruild of geretourneerd worden.

Voor ruilingen en/of retourzendingen gelden de volgende voorwaarden:

- Artikelen die via de webshop van Freewear.nl zijn gekocht, kunnen zonder opgaaf van reden worden geruild en/of geretourneerd.
- Artikelen gekocht met korting kunnen geruild worden, mits nog op voorraad.
- De artikelen moeten per omgaande, maar uiterlijk binnen veertien (14) werkdagen na ontvangst van de bestelling op het bezorgadres, aan Freewear.nl geretourneerd zijn.
  Retourzendingen die niet of niet binnen de gestelde tijd zijn aangemeld of retourzendingen welke niet binnen de gestelde termijn zijn geretourneerd, worden niet geaccepteerd.
- De artikelen moeten in originele staat van verzending zijn, ongewassen, voorzien van aangehechte labels en in originele verpakking
- Het retourformulier moet met de retourzending worden meegestuurd of de retourzending moet online via uw persoonlijke account zijn aangemeld.
- Bij ruilingen geldt dat als de gewenste artikelen niet meer te leveren zijn, Freewear.nl de consument hiervan zo snel mogelijk op de hoogte stelt.
- Artikelen kunnen ook geruild of geretourneerd worden bij één van de Freewear filialen.
- Bewaar te allen tijde, mits beschikbaar, het verzendbewijs van de retourzending tot de retourbevestiging van Freewear.nl is ontvangen. Mocht de retourzending zoek raken, dan heeft Freewear.nl een bewijs van verzending nodig om eventueel over te gaan tot een schadevergoeding.
- Freewear.nl accepteert uitsluitend retourzendingen die voldoen aan de hierboven beschreven voorwaarden. Als Freewear.nl de retourzending heeft ontvangen, wordt dit per e-mail
  bevestigd aan de consument.
- Het te crediteren bedrag zal binnen vijf werkdagen worden overgemaakt, mits de bestelling in goede orde en volgens bovenstaande voorwaarden is ontvangen.
- Bij retourzendingen die u heeft betaald via creditcard wordt de transactie terugbetaald binnen vier weken. Dit hangt af van de creditcardmaatschappij. Deze hanteren vaak een duur van ongeveer vier weken.